تحقیق درباره ادبیات داستانی
فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 18 صفحه
فهرست مطالب:
تعریف
قصه
رمان
داستان کوتاه
انواع داستان کوتاه
پيرنگ
تفاوت پيرنگ با داستان
انواع پيرنگ
تعريف درونمايه
موضوع
انواع موضوع ها
داستان هاي حادثه پردازانه (پيرنگي)
داستان هاي واقعي
داستان هاي وهمناك
داستان هاي خيال و وهم (فانتزي)
داستان هاي واقع گرايي
زاويه ديد
تقسيم داستان از لحاظ زاويه ديد
من روايتي
داناي كل
روايت نامه اي
روايت يادداشت گونه
تك گويي
صحنه فراخ و صحنه نمايشي
وظايف صحنه
اجزاي صحنه
گفت و گو
سبك (شيوه نگارش)
لحن
تعريف فضا و رنگ
نماد
انواع داستان هاي نمادگرا
بخشی از متن :
هر روايتي كه خصلت ساختگي و ابداعي آن به جنبه هاي تاريخي و واقعیاش غلبه كند و نيز به آثار روايتي منثور ادبيات داستاني گويند. شامل قصه، رمان، رمانس و داستان كوتاه مي شود.
قصه: به آثاري كه در آن ها تأکید بر حوادث خارق العاده بيشتر از تحول و تكوين آدم ها و شخصيت هاست قصه مي گويند. حوادث قصه را به وجود مي آورند و داراي زباني نقلي و روايتي هستند. و سه خصوصيت عمده قصه ها عبارتند از: خرق عادت، پيرنگ ضعيف و كلي گرايي. قصه ها معمولاً پاياني خوش دارند.
رمانس: قصه خيالي منثور يا منظومي است كه به وقايع غيرعادي و شگفت انگيز توجه كند و ماجراي عجيب و غريب و عشق بازی هاي اغراق آميز يا اعمال سلحشورانه را به نمايش گذارد. تريستان و ايزوت ژوزف بديه.
رمان: مهمترين و معروف ترين شكل تبلور يافته ادبي روزگار ماست. دن كيشوت سروانتس شاهزاده خانم كلو مادام دولافايت و رمان هاي آلن رنه لوساژ ژيل بلاس.
نثر روايتي خلاقه اي با طول شايان توجه و پيچيدگي خاص كه با تجربه انساني همراه با تخيل سر و كار داشته از طريق توالي حوادث بيان شود و در آن گروهي از شخصيت ها در صحنه اي مشخص شركت كنند.
داستان كوتاه: داستان و روايت به نسبت كوتاه خلاقه اي است كه نوعاً سر و كارش با گروهي محدود از شخصيت هاست كه در عمل منفردي شركت دارند و غالباً با مددگرفتن از وحدت تأثير بيشتر به آفرينش حال و هوا تمركز مي يابد تا داستان گويي.
ad_1588779945_40320_4828_1247.zip0.02 MB |