پاورپوینت نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی
فرمت فایل : ppt
قابل ویرایش
تعداد اسلایدها : 35 اسلاید
فهرست مطالب:
بيماري هاي ناشي از غذا
مشكلات ناشی از ایمنی مواد غذایی
بهداشت مواد غذايي
موارد قابل توجه در نمونه طبق استاندارد
شرایط و مدت نگهداری مواد غذایی
تقلب در مواد غذايي
تقلب در فرآورده های گوشتي
تقلب در فرآورده های غلات
تقلب در ادويه ها
تقلب در آبليمو
تقلب در شير و فرآورده های آن
تقلب در عسل
بخشی از اسلایدها :
مقدمه
غذا يكي از ضروريات ادامه حيات انسان است.
غذا: ماده جامد يا مايعي كه بعد از خوردن و هضم شدن، از طريق روده ها جذب و براي نگهداري نسوج و بافتها، ترميم بافتهاي از بين رفته، رشد و نمو، توليد مثل سلولي، تنظيم فعل و انفعالات حياتي، ايجاد حرارت و انرژي و بالاخره تشكيل مواد ذخيره اي در بدن مصرف مي شود.
غذا در صورتي می تواند براي انسان مفيد و نيازش را برطرف كند كه عاري از هرگونه آلودگي باشد در غير اين صورت باعث بروز انواع مسموميت ها و عفونتهاي غذايي و در نتيجه بيماري مصرف كننده شده و از جنبه هاي مختلف ضررهاي جبران ناپذيري به فرد و جامعه تحميل می کند.
از طرفي با افزايش روز افزون جمعيت، توليد و تهيه مواد غذايي كافي يكي از مسائل پيچيده و بسيار مشكل به ویژه در ممالك جهان سوم می باشد و با وجود اين مشكل مسائلي مانند عدم رعايت موازين بهداشتي در مراحل مختلف توليد و تهيه و مصرف مزيد بر علت شده و سبب كاهش هرچه بيشتر مواد غذايي قابل استفاده براي انسان می گردد.
مشكلات ناشی از ایمنی مواد غذایی:
سموم طبیعی:
مایكوتوكسینها
بیوتوكسینهای دریایی
گلوكوزیدهای سیانوژنیك
توكسینهای موجود در قارچهای سمی مانند آفلاتوكسینها و اكراتوكسین A
به میزان قابل اندازه گیری در غذاهای اصلی موجود بوده و مشكلات سلامتی ناشی از در معرض قرار گیری طولانی مدت با این قبیل سموم به ندرت گزارش شده است.
bm_1591006274_40790_4828_1212.zip0.56 MB |